Міністр Стець призначив радника з питань інформаційної політики Криму

Радник є, тепер чекаємо, чи скоро з’явиться інформаційна політика

Офіційно – від Мінстець ([email protected])

5 березня Міністр інформаційної політики України Юрій Стець ухвалив рішення про призначення радником з питань інформаційної політики Криму, експерта ГО “Кримський інститут стратегічних досліджень”, Сергія Костинського. Рішення щодо призначення прийнято за рекомендацією представників телеканалів «Чорноморська телерадіокомпанія», «Соціальна країна», радіостанції «Громадське радіо», інформаційного агентства «Голос Криму» та на підставі рекомендації Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.
Сергій Костинський є кримським політичним експертом, який очолював дослідницьку організацію «Фонд стратегічного консалтингу», та був змушений покинути АР Крим у зв’язку з її окупацією. На посаді радника МІП він відповідатиме за співпрацю із кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, що працюють на материку, а також за формування основних напрямків інформаційної політики щодо Криму.
Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник Міністра інформаційної політики з питань Криму працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних медіа та над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України.
«Серед своїх головних завдань бачу просування на Кримському півострові європейського вибору країни. У тому числі створення умов для руйнування негативних міфів російської пропаганди про Україну та поширення об’єктивної інформації про сучасні процеси в державі», – зазначив Сергій Костинський.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа