Міністр оборони України Олексій Резніков виступив на позачерговому засіданні Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони

275976264_276974161281710_5312467132343680003_n

Ключові тези з промови Міністра оборони:
❗️Після провалу тактики бліцкригу, кремль зі своїми генералами перейшли до тактики терору – з масовими вбивствами цивільних, руйнуваннями та жорстокістю. Запевняю вас, ця тактика так само зазнає невдачі. Питання лише в ціні, яку Україна заплатить.
❗️Наразі підтверджено, що за три тижні активної фази війни російські окупанти вже вбили 103 українські дитини, скалічили – понад 100, вбито близько 3000 мирних громадян.
❗️Окупанти здійснюють справжній акт геноциду у Маріуполі. Його стирають з лиця землі авіацією, ракетами та артилерією. Місцева влада оцінює втрати цивільних уже у близько 20 тис. осіб. І це число зростає щохвилини.
❗️Війна проти України – це війна проти світу. Забажавши знищити Україну, росія пішла війною проти гуманізму, міжнародного права, миру та свободи – цінностей, які роблять нас людьми, а не машинами чи звірями. В полях та містах України люди, наші люди борються проти звірів у машинах.
❗️Українська армія – керована і боєздатна. Десятки тисяч патріотів взяли до рук зброю, щоб захистити Україну. Всі наші військові частини діють, як єдиний організм і за задумом Ставки Верховного Головнокомандувача у Києві.
❗️росія вже втратила більше солдат, ніж за дві чеченські війни. Понад 13 тисяч військових, понад 400 танків і 1200 бронемашин. Ми збили 80 літаків і майже 100 гелікоптерів. Ми ліквідували кількох російських генералів.
❗️Але наслідки злочинних дій російських окупантів можуть бути катастрофічними. Вони вже захопили дві українські атомні станції – Чорнобильську та Запорізьку. кремль вже зараз атакує ядерний об’єкт і цим наражає на небезпеку мільйони людей. За ядерною катастрофою не вийде спостерігати по телевізору.
❗️Вже три мільйони біженців з нашої держави рятуються у сусідніх країнах. Їх може бути у кілька разів більше. Міграційна криза, пов’язана з війною в Сирії, яка теж багато в чому була інспірована росією, буде перевершена, якщо НАТО сидітиме, склавши руки.
❗️Мета росії – знищити вільний світ, уособленням якого є НАТО та ЄС. Лише питання часу, коли росія завдасть удару по нейтральній країні чи країні НАТО у Європі.
❗️кремль – це колективний Гітлер ХХІ сторіччя. Це не метафора і не перебільшення.
❗️Час слів, декларацій, виголошення намірів минув. Настав час дій.
❗️Зараз час сильних рішень, які сформують новий світовий порядок. Заснований на праві, гуманізмі, правді та справедливості. Де терористи і тирани не зможуть диктувати волю.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа