Міністерство внутрішньої безпеки США (DHS) оголосило про присвоєння Україні статусу тимчасового захисту (TPS) на 18 місяців

ua-usa2

Вашинґтон — Міністерство внутрішньої безпеки США (DHS) оголосило про присвоєння Україні статусу тимчасового захисту (TPS) на 18 місяців.

«Навмисний і неспровокований напад Росії на Україну спричинив триваючу війну, безглузде насильство, і українці змушені шукати притулку в інших країнах», – сказав секретар Алехандро Н. Майоркас. «У ці надзвичайні часи ми продовжуватимемо пропонувати свою підтримку та захист громадянам України у Сполучених Штатах».

Країна може бути призначена для TPS, якщо умови в країні підпадають під одну або декілька з трьох законодавчих основ для призначення: триваючий збройний конфлікт, екологічні катастрофи або надзвичайні та тимчасові умови. Це позначення ґрунтується як на триваючому збройному конфлікті, так і на надзвичайних і тимчасових умовах в Україні, які заважають громадянам України, а також особам без громадянства, які останній раз зазвичай проживали в Україні, безпечно повернутися в Україну. Ці умови є результатом повномасштабного російського військового вторгнення в Україну, яке знаменує собою найбільшу звичайну військову акцію в Європі з часів Другої світової війни. Це вторгнення спричинило гуманітарну кризу: значна кількість людей втекла через пошкоджену цивільна інфраструктура, що залишило багатьох без електрики, води чи доступу до їжі, основних засобів, житла та невідкладної медичної допомоги.

Особи, які мають право на TPS за цим призначенням, повинні постійно проживати в Сполучених Штатах з 1 березня 2022 року. Особи, які намагаються поїхати до Сполучених Штатів після 1 березня 2022 року, не матимуть права на TPS. Присвоєння Україні статусу на 18 місяців набуде чинності з дати публікації майбутнього повідомлення у Федеральному реєстрі. Повідомлення Федерального реєстру містить інструкції щодо подання заявки на TPS та документ про дозвіл на роботу (EAD). Кандидати на TPS повинні відповідати всім вимогам, а також пройти перевірку безпеки та справ.

Джерело: https://www.dhs.gov/news/2022/03/03/secretary-mayorkas-designates-ukraine-temporary-protected-status-18-months?fbclid=IwAR2EoxDY62aPPSzbpChLwNFT6UC8MFZbc3XFHaJFO1VxDk7Hoje0vGsrCn4

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа