Міністерство оборони Румунії почало перевірку готовності резервістів до мобілізації

269671956_1260602017754050_7796521428492496824_n

Наказ, надісланий Міноборони на підставі статті 26 Закону 355/2009 про режим часткової або повної мобілізації збройних сил та воєнний стан, містить опис обов’язків резервістів, які його отримують, та строк, протягом якого вони повинні з’явитися до вказаної військової частини. У разі неявки у зазначений у наказі час і місце відповідну особу попереджають про те, що вона буде притягнута до відповідальності згідно до Кримінальним кодексом, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 7 років.
Румунські ЗМІ повідомляють, що заходи оборонного відомства здійснюються в контексті напруженості на кордоні між Росією та Україною та побоювання щодо можливості військового конфлікту.
В той же час міністр оборони Румунії Васіле Динку заявив, що не йдеться про відправку румунських збройних сил в Україну.
Глава Міноборони підкреслив, що “немає й мови про відправку солдатів чи техніки в Україну”, зазначивши, що НАТО не може цього зробити, тому що розгортання військ блоку може бути здійснено лише в разі загрози країні-члену НАТО. Відповідно, мова не йде про Україну, зазначив міністр.
Щодо виклику резервістів, глава Міноборони Румунії пояснив, що це процедура, яка проводиться щороку. “Щороку є кілька тисяч резервістів, які отримують накази, і це форма проведення свого роду інвентаризації”, – зазначив він. Не йдеться про мобілізацію резервістів, “ми не в цій ситуації», наголосив Васіле Динку.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа