Міністерство оборони погодилось дозволити деяким військовозобов’язаним їздити у закордонні відрядження

Сьогодні Міністерство оборони надіслало до Верховної ради відповідь на депутатське звернення Бориса Козиря. Народний депутат звернув увагу оборонного відомства на існування загрози втрати робочих місць моряками та перевізниками через запровадження обмежувальних заходів по відношенню до виїзду за кордон військовозобов’язаних.

«Повідомляю, що відповідно до доручення Кабінету міністрів України від 16 лютого 2015 року №3877/18/1-15 питання щодо законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, покладено на Міністерство внутрішніх справ України, – повідомив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони Іван Руснак. – У свою чергу, Міністерством оборони України надано пропозиції до МВС стосовно внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо надання можливості громадянам України вибувати у службові відрядження за кордон без оформлення дозволу військового комісаріату за наявності відповідного документа про відрядження».

«Питання спрощення виїзду у закордонні відрядження військовозобов’язаних я буду тримати на особистому контролі. Адже ускладнення умов праці для працівників транспортних галузей може нанести шкоду міжнародному іміджу Україні, як надійному транзитному партнеру і значно знизить приплив до держави валютних надходжень», – заявив Борис Козир.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Mon, 30 Mar 2015 17:10:38 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа