Міністерство оборони передасть Музею національно-визвольної боротьби діораму “Бій під Бродами”

Міністерство оборони України погодилося на передачу полотна діорами “Бій під Бродами” на тимчасове зберігання у фонди Львівського історичного музею для експонування в Музеї національно-визвольної боротьби у Львові. Про це йдеться в листі Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони на ім’я голови Львівської обласної ради Олега Панькевича.

 

У липні цього року голова Львівської обласної ради Олег Панькевич звернувся листом до Міністра оборони України Дмитра Саламатіна з проханням передати Музею національно-визвольної боротьби України на тимчасове зберігання, терміном на 25 років, полотно діорами “Бій під Бродами”, яке зберігається у фондах Національного музею Збройних Сил України в Києві.

Олег Панькевич запевнив Міноборони України, що Музей національно-визвольної боротьби у Львові готовий виконати необхідний обсяг реставраційних робіт для оновлення діорами, а також має відповідне погодження управління капітального будівництва Львівської обласної ради на розміщення павільйону діорами у своєму внутрішньому подвір’ї та необхідні технічні засоби для експозиційного монтажу цього полотна.

 

Довідка

Діорама “Бій під Бродами” (“Львівсько-Сандомирська операція”) виготовлена художньою студією ім. Грекова у 1984 році розмірами 16х6 метрів. До демонтажу Музею історії військ ПрикВО у Львові діорама експонувалася в розділі “Велика вітчизняна війна”. З 1996 року полотно діорами знаходиться у фондах Національного музею Збройних Сил України в місті Києві

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа