Міліція затримала журналістів і членів «Відсічі»

Працівники Ковельського міськрайвідділу МВС затримали учасників громадського руху «Відсіч», які розповсюджували листівки в рамках акції «Помста за розкол країни», що проводиться по всій території України, та журналістів «Перця Волинського», які були присутні під час проведення самої акції. Про це повідомив телефонічно один із затриманих власкорів видання…

(Джерело: «Перець Волинський»)

Затриманням керували двоє працівників Ковельського МВ УМВС, які відрекомендувались як «заступник начальника міськвідділу по громадській безпеці Дуліш Сергій Іванович» та «майор Соловенюк Петро Анатолійович». На думку ковельських міліціянтів, на розповсюдження саме таких листівок потрібен окремий дозвіл:

Не дивлячись на відмову учасників акції відвідати приміщення міськвідділу в Ковелі (вул. Незалежності, 119 А), учасників акції таки наполегливо «запросили» на бесіду. Журналісти «Перця Волинського» Сергій Шаповал та Олександр Стеренчук після команди пана Дуліша «Журналістів теж запросити!» опинилися в міськвідділку.

Про інцидент відразу було повідомлено депутатів обласної ради від ВО «Свобода» Анатолія Вітіва та Олександра Пирожика. Зі слів останнього, депутату вдалося сконтактуватись із начальником УМВС у Волинській області Богданом Щуром, який запевнив, що із «запрошеними» поведуться коректно.

Як повідомив журналіст «Перця Волинського» Сергій Шаповал, поведінка ковельських міліціянтів після цього помітно змінилась, і з «запрошеними» справді почали поводитися підкреслено коректно. Після нетривалої бесіди «запрошених» відпустили і попросили більше «не засмічували місто».

Загалом «бесіда» з правоохоронцями тривала близько двох годин. Депутат обласної ради Олександр Пирожик у телефонному коментарі виданню повідомив, що підготує окреме депутатське звернення для з’ясування всіх обставин «запросин» до міськвідділку.

Як повідомило видання «Майдан», акція «Помста за розкол країни» буде продовжена сьогодні і в інших містах виборчого округу Івана Смітюха.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа