Міграційна служба повернулася видавати паспорти у вісім районів Донеччини

Міграційна служба відновлює роботу підрозділів у звільнених районах Донецької області

Починаючи з 17 липня, відновлено повноцінну роботу підрозділів ДМС України у восьми районах та містах Донецької області, які було звільнено від терористів у ході проведення АТО. Про це поінформував Голова ДМС України Сергій Радутний під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

Зокрема, налагоджено роботу з видачі паспортів громадянина України в містах Краматорську, Димитрові та Дружківці, а також у Добропільському, Олександрівському, Костянтинівському та Красноармійському районах області. У Слов’янську підрозділ розпочне свою роботу після завершення робіт з відновлення будівлі.

Через ситуацію, яка склалася у Донецькій та Луганській областях, виникла необхідність у вилученні бланків паспортів у деяких підрозділах, а також у тимчасовій зміні графіка їх роботи для того, щоб обмежити перебування людей на робочих місцях в обставинах, які загрожують життю і здоров’ю. Сьогодні в цих підрозділах відновлено прийом громадян та видачу документів.

Найбільш складною залишається ситуація у Слов’янську. У результаті обстрілу з боку терористів будівля міського відділу ДМС України зазнала суттєвих ушкоджень, і зараз тривають роботи з її відновлення. Прийом громадян проводиться у виділеному міською владою приміщенні міської адміністрації.

Сергій Радутний зазначив, що головним пріоритетом для керівництва ДМС України було і залишається життя та здоров’я людей.

Сергій Радутний також поінформував про те, що протягом останніх трьох тижнів у спеціальних кімнатах допомоги вимушеним переселенцям, які відкрито спільно з Державним підприємством “Документ” у 13 областях України в центрах “Паспортний сервіс”, надано правову допомогу, а також прийнято заяви з питань оформлення, відновлення документів та вклеювання до них фотографій при досягненні 25- та 45-ти річного віку понад 1200 громадянам з Донецької та Луганської областей.

Голова ДМС України підкреслив, що у всіх випадках фахівці ДМС та “Паспортного сервісу” намагаються знайти індивідуальне вирішення проблеми кожної людини, адже для видачі або відновлення паспорта необхідна ідентифікація особи. Нажаль, саме через проблеми з ідентифікацією не всім громадянам міграційна служба може допомогти швидко.

Сергій Радутний висловив сподівання, що із відновленням роботи підрозділів на сході України більшість проблем мешканців цих регіонів вирішуватимуться швидше.

Прес-служба ДМС України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа