MH17: адвокати сімей загиблих під час аварії заявили про стеження

hague

Адвокатам, які представляють на судовому процесі в Нідерландах родичів загиблих пасажирів та членів екіпажу рейсу MH17, запропонували захист після повідомлень про стеження.

Декілька представників захисту розповіли, що помічали за собою стеження від будівлі суду або бачили підозрілих чоловіків поблизу своїх будинків. Про це в четвер повідомила місцевий мовник RTL, передає Радіо Свобода. 

«Загалом можна сказати, що всі сторони судового розгляду обізнані про фізичні та цифрові загрози. Але ми ніколи не коментуємо, які конкретні заходи безпеки вживаються у відповідь», – прокоментувала ситуацію Reuters офіційна представниця головного нідерландського антитерористичного управління NCTV Анна Софія Постум.

За даними RTL, наприкінці вересня NCTV організувало з адвокатами бесіду, де юристам заявили, що за можливими спробами їх залякати може стояти Росія. Тоді ж адвокатам запропонували заходи щодо їх охорони. Самі вони коментувати інформацію також відмовилися.

Літак «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із нідерландського Амстердаму в малайзійський Куала-Лумпур, був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту. За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – і технічне, і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа