Мешканця Харкова засудили за адміністрування Telegram-каналу, який повідомляв про вручення повісток

Канал у соцмережі вів інженер тепломережі. П’ятирічний термін ув’язнення йому замінили на іспитовий термін у два роки.

Про це йдеться у вироку Фрунзенського районного суду.

Чоловіка визнали винним у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Згідно судового документу, вирок винесено на підставі угоди між прокурором і обвинуваченим, який повністю визнав провину.

Слідство з’ясувало, що інженер тепломережі познайомився з харків’янином, який створив у Telegram канал і відповідний Telegram-бот, аби повідомляти про місця перебування представників районних центрів комплектування на території Індустріального, Київського, Салтівського районів Харкова та Харківського району.

Цей канал мав 123 тис.  підписників, у його описі зазначалося: «канал створено для оперативного обміну інформацією про те, де представники ТЦК вписують у готові бланки ваші ПІБ. Наша мета — превенція нецільового отримання повісток. Надсилайте інформацію про те, де їх бачили». Обвинувачений підключився до адміністрування в січні 2023 року, познайомившись із засновником у соцмережі. Йому за роботу пообіцяли грошову винагороду.

Обвинувачений розміщував публікації із фото про місця знаходження представників районних ТЦК та СП, а саме у селищі Солоницівка, біля виходу зі станцій метро в Харкові та інших локаціях.

Вирок, винесений 26 жовтня, можна оскаржити протягом 30 днів.

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа