Меджліс закликає кримських татар бойкотувати вибори до Держдуми в Криму

Про це в інтерв’ю журналістам в парламенті заявив народний депутат, Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

“Само по собі проведення виборів на окупованій території є незаконним. Але зараз окупаційна влада вживає заходів для залучення жителів Криму в ці вибори. Мене дуже хвилює, що вони хочуть залучити до цього і кримських татар через погрози звільнити їх з роботи “, – зазначив політик.

“Співробітники ФСБ розповідають, що вони повинні зайти в кабінку та сфотографувати бланк з результатами голосування. Тобто, вони збираються контролювати татар. Від цього голосування залежить, чи залишаться вони на роботі … Таким чином, вони сподіваються залучити якусь частину кримських татар “, – розповів народний депутат.

“Те, що ці вибори незаконні, відповідає міжнародним нормам. Таким чином, вони роблять нелегітимними взагалі вибори депутатів до Держдуми, оскільки за всіма списками, а у них там партійна система, якщо депутати будуть обрані, в тому числі, голосами людей з окупованих територій, вони будуть вважатися незаконними. Цю позицію ми будемо відстоювати і в Парламентській асамблеї Ради Європи теж, щоб не допустити участі делегації Росії в ПАРЄ “, – підкреслив Мустафа Джемілєв.

“Сьогодні Меджліс прийняв рішення звернутися із закликом до кримськотатарського народу про бойкотування цих виборів”, – резюмував лідер кримських татар.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа