Матеріали Українсько-польського форуму істориків відтепер в онлайн-доступі

На сайті Українського інституту національної пам’яті розміщено документи Установчого засідання Українсько-польського форуму істориків у Києві 2 – 5 листопада 2015 р.

Підсумкове рішення та доповіді, виголошені на Установчому засіданні, відтепер доступні онлайн. Це «Огляд польських досліджень з польсько-українських відносин 1939 – 1947 рр.» професора Яна Пісулінського та «Інвентар проблем спільної історії ХХ століття» професора Леоніда Зашкільняка. Також до уваги зацікавлених викладені «Науково-методичні засади діяльності Українсько-польського форуму істориків», прописані професором Юрієм Шаповалом, та «Цілі, завдання, методи, терміни роботи Групи/Форуму Польсько-українського форуму діалогу істориків» у викладі професора Вальдемара Резмера.

Як відомо, 2–5 листопада 2015 року Українсько-польський форум істориків зібрався на своє перше засідання у Києві. Після семирічної перерви відновлено історичний діалог між країнами в рамках Українсько-польського форуму істориків, увагу якого зосереджено на складних питаннях спільного минулого. Основний хронологічний фокус роботи Форуму – 1939–1947 роки.

У ході роботи Форуму вирішені організаційні питання, окреслено основні напрями та конкретизовано теми на 2016 рік. Ухвалено рішення, що засідання відбуватимуться двічі на рік у Польщі та в Україні. На обговорення виносяться дві теми, які готуються учасниками з польської та української сторін. Результати засідань публікуються на сайтах обох Інститутів національної пам’яті, польського та українського, та у спеціальному щорічному виданні.

Наступні засідання Українсько-польського форуму істориків відбудуться в березні та жовтні цього року.
Ознайомитися з документами Установчого засідання Українсько-польського форуму істориків можна за посиланням.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа