«Марш за федералізацію Сибіру» у Новосибірську

17 серпня в Новосибірську пройде «Марш за федералізацію Сибіру» під гаслом «Досить годувати Москву!». «Наша мета – створення Сибірської республіки у складі РФ», – повідомляють організатори на офіційній сторінці маршу в соціальній мережі «ВКонтакте». На їх думку, це дозволить сибірякам ввести пільги та надбавки для осіб, які проживають на територіях «з суворими кліматичними умовами», і справедливо розподіляти доходи між місцевим і федеральним бюджетами. Крім того, організатори маршу, посилаючись на Конституцію, зажадають більшої автономії місцевих органів влади від федерального уряду.

Ідея автономії регіону давно просувається групою активістів та художників Новосибірська. Напередодні останнього перепису в РФ новосибірський музикант Саян Андріянов, художники Костянтин Єременко та Артем Лоскутов організували прес-конференцію, де закликали жителів регіону при перепису назватися «сибіряками». За результатами перепису до їхнього заклику прислухались 4116 чоловік, хоча в 2002 році, під час попереднього перепису, «сибіряків» по всій Росії було всього 10.

Інтерв’ю з Артемом Лоскутовим, організатором «монстрацій» і давнім прихильником сибірської автономії читайте тут: http://slon.ru/russia/artem_loskutov_my_otdaem_svoi_resursy_a_v_obmen_poluchaem_nabor_idiotskikh_zakonov-1135581.xhtml

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа