Марш за федералізацію Росії змінює назву

Організатори «Маршу за федералізацію Сибіру» змінили назву і тематику мітингу, і спробують отримати дозвіл на його проведення.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці заходу в соцмережі «ВКонтакте», повідомляє ВВС.

«Організатори відкликали повідомлення, що потрапило під немилість і незгоду, після чого було прийнято рішення змінити тематику маршу. У мерію подано нове прохання на проведення «Маршу за непорушність конституційного ладу, зокрема, за дотримання державою принципу федералізму, закріпленого в статті 1 та 5 Конституції Російської Федерації», – кажуть організатори.

Згідно з документом, опублікованим на сторінці заходу, чиновники мотивували відмову «забезпеченням непорушності конституційного ладу, територіальної цілісності та суверенітету Російської Федерації».

Раніше російські чиновники з Роскомнадзора почали кампанію з видалення із ЗМІ та інтернет-ресурсів згадок про «Марш за федералізацію Сибіру», мотивуючи це боротьбою з екстремізмом.

Станом на сьогодні російська влада своїми спробами заборони робить більше для пропаганди ідеї “припинити кормити Москву”, ніж мають можливості організатори акції. Коли ж у влади виявляться обмежені можливості втримати економічний мінімум, добре розпропаована владоб ідея почне проростати на сприятливому ґрунті.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа