МАМА вимагає від Міністра МВС припинити переслідувати молодь

20 липня система колективної безпеки МАМА провела пікетування будівлі Міністерства Внутрішніх Справ. Мета акції – привернути увагу до чисельних випадків репресій з боку міліції проти молодіжних громадських активістів, факти яких постійно мають місце по всіх регіонах України.

Молоді активісти провели театралізоване дійство, під час якого продемонстрували затримання молоді працівниками «Беркуту». Молодь скандувала гасла «Міліція, досить переслідувати молодь!».

Потім учасники акції звернулися до Міністра МВС з вимогою вжити заходів для припинення утисків громадськості.

Як зазначив член Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Пархоменко, через дії міліції за останні півроку постраждали херсонські студенти, які розклеювали листівки із зображенням президента, донецькі студенти, які проводили акцію солідарності зі своїми херсонськими колегами, громадських діячів Максима Кицюка, Назарія Боярського, Дмитра Пилипця, учасників акції під Українським домом. Також міліція тиснула і погрожувала арештом учасників молодіжного патріотичного табору «Коловрат», що відбувався на Сумщині».

«Переконаний, що дії МВС скоординовані з владою, саме влада дає вказівки переслідувати нас. Але ми не відступимо, нас не злякати, ми будемо боротися і зможемо в разі потреби захистити себе», – підкреслив громадський активіст.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа