МАМА у Полтаві стала на захист херсонських студентів

У вівторок, 27 березня, відбулася всеукраїнська акція «Міліція – досить клеїти молодь!» на знак підтримки херсонських студентів, яких правоохоронні органи переслідують через розклеювання листівок із «неправдивими чутками» про Президента України Віктора Януковича.
О 15:30 дана акція відбулася і у нашому місті на площі біля ОЦЕВУМ
Її ініціювала і провела МАМА – система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань, створена за ініціативою молодіжних громадських організацій та рухів.
Студенти та активісти молодіжних організацій розклеїли ті ж самі листівки, за поширення яких переслідують херсонських студентів.

«Зміст листівки – це не головне. Головне – подолати страх серед молоді, коли за активний прояв своєї позиції відбувається необґрунтоване переслідування, коли намагаються покарати лише за публічне оголошення своєї думки», – заявляє МАМА.

Учасники акції наголошують, що право на свободу слова є невід’ємним правом кожної людини. Вони переконують, що вийшли на демонстрацію, щоб кожна молода людина знала, за неї вступиться МАМА.

«Наша сьогоднішня акція – це попередження міліції. Якщо студентів будуть переслідувати і далі, заклеїмо цими листівками пів-України», – попереджують організатори акції.

Крім нашого міста акція відбулася у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Києві, Луганську, Львові, Миколаєві, Котовську, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді, Севастополі та Хмельницькому.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа