Майже 5 млн грн збитків на закупівлях: керівництву одного з комунальних підприємств Києва повідомлено про підозру

Кіберполіцейські Київщини встановили посадовців комунального підприємства, які у 2022 році уклали низку угод з афілійованою приватною компанією. Слідством встановлено, що підрядник необґрунтовано завищив вартість послуг.

Оперативники кіберполіції спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили посадовців одного з комунальних некомерційних підприємств (КНП) міста Києва на заволодінні бюджетними коштами під час проведення тендерних закупівель з виготовлення навчальних інтерактивних відеографічних матеріалів та додатків для телефонів на загальну суму 5,1 млн грн.

Правоохоронці попередньо встановили, що посадовці одного з КНП столиці, що працює у сфері освітніх послуг, допустили порушення під час проведення публічних закупівель за бюджетні кошти за цінами, що значно перевищують ринкові, а також з можливістю визначення переможцем компанії, котра пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства.

В ході проведення економічної експертизи фахівцями КНДІСЕ встановлено, що загальна сума збитків, завданих бюджету Києва за двома договорами між КНП і приватним підрядником, становить 4,9 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ повідомили про підозру директору і начальнику одного з відділів комунального некомерційного підприємства, а також директору приватної компанії-підрядника за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа