Майдан у Харкові за мову стоятиме цілодобово, поки не буде вирішено повністю відкинути закон “Ківалова-Колесніченка”

Майдан у Харкові за мову стоятиме цілодобово, поки не буде вирішено повністю відкинуто закон “Ківалова-Колесніченка”. Таке рішення постановило віче, зорганізоване протестувальниками 7 липня 2012 року. Учасники віче висловлювались емоційно. “Закриття сесії Верховної Ради без підписання закону — лише зовсім невелика перша перемога, проте необхідно лишатися на майдані й поширювати його надалі до повного відкинення цього закону” — говорить Роман Черемський, один із учасників віче. Під час заходу був показаний перфоменс “Кнопкодав”, де головними героями були ініціатори закону “Про засади державної мовної політики”.
Протестувальники наголошують на позапартійність заходу, цим пояснюється відсутність партійної символіки чи прапорів від початку проведення майдану за мову в Харкові.
Нагадуємо, що безстрокова акція протесту “Майдан на захист української мови” розпочалася у Харкові 3 липня 2012 року на майдані Свободи, після прийняття закону про статус мовної політики. Однак вночі намети, котрі були виставлені на знак протесту були поламані. Троє учасників були затримані міліцією до ранку. Однак на наступний день акція була поновлена й вже не припинялася.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа