Майбутні тренери пройшли вишкіл з організації національно-патріотичного виховання

З ініціативи Міністерства молоді та спорту, у співпраці зі Спілкою Української Молоді в Україні й департаментом внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, у м.Пустомити (Львівська обл.) відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг, спрямований на формування громадянської свідомості, “Тренінг для тренерів”.

Основним завданням цього заходу була підготовка потенційних тренерів, які, в майбутньому, зможуть самостійно проводити виховні семінари, вишколи, тренінги.

Тридцять молодих людей з різних куточків нашої країни, впродовж чотирьох днів вдосконалювали свої лідерські якості, вчилися створювати ефективні освітні програми, проводити результативні тренінги, знайомилися з принципами навчання дорослих та дітей, основами роботи в малих групах, вдосконалювали своє вміння участі в дебатах, а головне – методиками національно-патріотичного виховання.

Окрім теорії вони вправлялися й у практичних заняттях. Справжнім ж іспитом для майбутніх тренерів стане їх участь в цьогорічних літніх відпочинково-оздоровчих заходах, в якості виховників та провідників юнацьких таборів.

«Кожен тренер вже працює з групою із 15 осіб, а отже – зможе поділитися набутими знаннями та навиками із, щонайменше, 450 юнаками в різних регіонах України. Водночас, передбачено, що частина з учасників тренінгу братиме участь в літньому таборуванні, завдяки чому ще близько 500 осіб зможуть познайомитися з методиками тренінгу. Відтак, лише цього року близько 1 000 дітей пройдуть через програми та виховні системи, закладені в нашому тренінгу», – каже голова Крайової Управи СУМ в Україні Юрій Іляш.

DSC_3797
DSC_3933

Інформаційна референтура СУМ в Україні

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа