Люстраційний Комітет вимагає голосувати за зміни до закону «Про очищення влади»

Щодо вимоги проголосувати за законопроект 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади»
 

Відкритий лист
 Шановні народні депутати!
 

Минуло два з половиною роки з моменту, коли Михайлівський золотоверхий собор своїми передзвонами сповістив Україну і весь світ, що банда Януковича під патронатом путінського російського криміналітету почала масові репресії та вбивства мирних громадян в Києві. Це був початок боротьби українського народу за свої права та свій цивілізаційний вибір.
 Революція Гідності виборола для українців європейське майбутнє, але за право розвиватись демократичним шляхом ми заплатили надзвичайно високу ціну і продовжуємо її платити життями найкращих кожного дня.
У жовтні 2014 року набув чинності Закон «Про очищення влади», мета якого — захистити молоду українську демократію від злочинців колишнього режиму. Цей закон вже заборонив повертатись на державну службу тисячам посадовців, які обіймали керівні посади з 2010 по 2014 та під час Євромайдану, роками грабували нашу країну та сприяли побудові авторитарного режиму.
На сьогодні люстраційний закон – єдиний, що дав конкретні результати в боротьбі за очищення влади від високопосадових злочинців часів Януковича, саме тому вони намагаються скасувати його з самого дня ухвалення.
Вони звернулись до Конституційного Суду України, який більше року, в порушення чинного законодавства, не виносить рішення і блокує виконання закону. Там досі сидять ті ж люди Януковича, які допомогли йому узурпувати владу, які на прохання людей Януковича в парламенті і судах збираються знищити цей інструмент очищення влади від них самих та їхніх поплічників.
Для того, щоб підсилити закон і забезпечити його належне виконання, після тривалих і ефективних перемовин з Венеційською комісією, відповідно до її рекомендацій був розроблений проект змін до Закону «Про очищення влади», який зробить закон сильнішим. Проте з квітня 2015 року цей законопроект блокується у ВР та не виноситься на голосування.
Серед ключових змін до Закону «Про очищення влади»:
створення незалежного органу, що забезпечить контроль за його виконанням; 
введення відповідальності за порушення вимог Закону;
розповсюдження заходів з очищення влади на кандидатів у народні та місцеві депутати, на пост Президента України та посади сільських, селищних, міських голів; 
поширення люстраційних перевірок на суддів Конституційного Суду України; 
врегулювання питань люстрації суддів;
забезпечення механізмів для вирішення проблем із проведенням антикорупційної (майнової) люстрації.
Шановні народні депутати, ми звертаємось до вас як представників народу і закликаємо проголосувати за законопроект № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади». Неголосування за цей закон може стати точкою неповернення до еволюційного, демократичного розвитку країни, ризик її руйнування та непередбачувані соціально-політичні наслідки. Ваша державницька позиція та підтримка цього законопроекту — це реальна можливість почати будувати нову Україну, це шана всім живим і загиблим українським героям, які поклали своє життя за майбутнє нашої держави.

З повагою,
Голова Ради Громадської Організації
«ГРОМАДСЬКИЙ ЛЮСТРАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ»                             О.М.Дрік

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа