«Люди Важливі»: львів’ян запрошують до формування «важкої бригади» реформаторів

30 березня у Львові відбулася зустріч з учасниками руху «Люди Важливі», під час якої львів’янам представили праволіберальний рух, що формує «важку бригаду» нового покоління держслужбовців, політиків та активістів у рамках ініціативи «Кадровий резерв України».

Про плани розповіли учасники руху «Люди Важливі»: перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, голова депутатської групи «Київська команда» Сергій Гусовський, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (UIF) Віктор Андрусів, керівниця ініціативи «Кадровий резерв України» Світлана Котляревська і директор з нерухомості та інфраструктури “Укрпошта” 2016-2018 років Дмитро Сенниченко.

На думку членів руху, Україні час переходити від держави-адміністратора до держави-сервісу – модерної та ефективної, такої, що мінімально втручається в економіку.

«Рух «Люди Важливі» об’єднують ідеї, досвід і розуміння того, чого бракує Україні. Наші ключові вимоги – це особиста свобода людини, рівність прав і можливостей, а також верховенство права. Ми хочемо, щоб наша держава була сервісом, яка не завдає громадянам стресу», – розповів Сергій Гусовський про рух «Люди Важливі» і закликав львів’ян ознайомлюватися і поширювати Маніфест українських лібералів (https://lyudy.com.ua/manifest).

Окрім того, всіх, хто поділяє праволіберальні цінності, запросили долучатися до робочих груп, які формують основи державних політик – конкретний план, який треба втілити, аби Маніфест став реальністю.

«Ми хочемо показати, що нас багато. Віримо, наші цінності поділяє дуже багато людей по всій країні. Настав час об’єднуватися, адже ми бачимо реальний суспільний запит на зміни», – звернувся до львів’ян Максим Нефьодов.

Під час зустрічі учасники руху повідомили про початок ініціативи «Кадровий резерв України», яка спрямована на підготовку команди з 1000 професіоналів для реформування законодавчої та виконавчої влади країни.

«В 2014 році ми були не підготовлені, коли відкрилося вікно можливостей. Сьогодні на всіх рівнях існує брак компетентних людей, а ті що є, в основному займаються «гасінням пожеж». Ми повинні мати команди, які виведуть країну з кризи. «Кадровий резерв України» починає готувати професіоналів, щоб вистояти перед викликами, які постають зараз в державі,» — резюмував виконавчий директор Українського інституту майбутнього (UIF), учасник руху «Люди важливі» Віктор Андрусів.

директор з нерухомості та інфраструктури “Укрпошта” 2016-2018 років Дмитро Сенниченко у своєму виступі зазначив, що за кожними змінами стоїть потужна команда однодумців, а завдання держави – надавати хороший якісний сервіс своїм громадянам.

«Коли ми з командою почали реформувати Укрпошту, ми розуміли, що перед нами завдання наблизити підприємство до 21 століття. Всі процеси до цього відбувалися за радянськими стандартами, а управління було неефективним. Але завдяки команді професіоналів вдалося подолати виклики і добитися якісних змін», – зазначив Дмитро Сенниченко.

Активна фаза ініціативи «Кадровий резерв України» стартувала 18 березня. Очікується, що до вересня цього року вдасться підготувати 1000 спеціалістів з різних напрямів. Для того, щоб приєднатися до неї, необхідно заповнити анкету за посиланням: https://lyudy.com.ua/rezerv та підтримати Маніфест українських лібералів.

«Після збору інформації ми презентуємо першу частину команди та розпочнемо інтенсивне навчання. Наприкінці серпня ми плануємо вийти на фінішну пряму програми підготовки кадрів для виконавчої і законодавчої влади», – розповіла керівниця «Кадрового резерву України» Світлана Котляревська.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа