Людина Януковича не змогла очолити Вищій адміністративний Суд

10 червня судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) на своєму засіданні не обрали собі нового голову, жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів. Нове голосування відбудеться 16 червня.

Участь у засіданні суду взяли представники громадськості: Самооборони, «Правого сектору» та Люстраційного комітету.

Ще на передодні засідання уповноважений Радою Майдану провести люстрацію в Україні Єгор Соболєв наголосив, що для суспільства є неприйнятним обрання головою ВАСУ людини з команди екс-президента Віктора Януковича – Миколи Кобилянського, який наразі є головою Ради суддів адміністративних судів.

Втім пан Кобилянський брав участь у голосуванні і навіть вийшов у другий тур разом з секретарем четвертої судової палати ВАСУ Олександром Нечитайлом. Однак, під час другого етапу голосування жоден з кандидатів не набрав більшості голосів (у зборах взяло участь 76 суддів).

«Суддям Вищого адміністративного суду явно бракує зустрічей з нами. Жодний з кандидатів на голову не набрав достатньо голосів. Хороша новина у тому, що головою не стала людина Януковича Микола Кобилянський. Погана – що у понеділок треба знову збиратися контролювати вибори голови головного суду у суперечках держави з громадянином», – зазначив на своїй сторінці у Facebook Єгор Соболєв.

Нагадаємо, у квітні збори суддів ВАСУ відклали обрання голови після того як будівлю суду пікетували представники самооборони та громадськості.

Прес-служба Люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа