Людей змушують викидати продукти при проходженні КПП «ЛНР»

Інформація про знищення українських продуктів на КПВВ Станиця Луганська підтверджується різними джерелами

«Люди викидають всі продукти з мосту. Все що купили. З мосту летять м’ясо, яйця, масло. І під мостом зібралася купа собак», – розповідають жителі, яким доводиться перетинати пункт пропуску – повідомило вчора «Ірта-факс».

Сьогодні підтвердження даної інформації Східне партнерство отримало від свого джерела з Луганська.

«Вчора, 23 січня 2017 року на КПП «Станиця Луганська» військові з автоматами («митники» від «ЛНР»), які здійснюють контроль проходу на непідконтрольну Україні територію, не пропускали до Луганська нікого з продуктами харчування: м’ясо, сало, молочні продукти, ковбаси. Здійснювали прискіпливий огляд всіх особистих речей, у жінок «копалися» в сумочках, «вивертали навиворіт» дорожні сумки, пропонуючи громадянам, у яких були виявлені продукти, повернутися на територію, підконтрольну Україні з цими продуктами, або «їсти їх тут же» (дослівно !) В результаті маса людей, серед яких більшу частину склали пенсіонери, позбулася своїх продуктів, придбаних на підконтрольній Україні території. Ніякі благання, прохання, сльози – не допомогли! Мотивували тим, що є якийсь Указ про заборону ввезення таких продуктів в «ЛНР» і тим, що в Україні, нібито «свиняча чума».

Людей було дуже багато, пропуск здійснювався вкрай повільно у зв’язку з посиленим контролем»- повідомляє джерело.

Очевидці стверджують, що ні на одному інформаційному сайті «законодавчих» і «контролюючих» «органів» «ЛНР» не було згадки про обмеження ввезення м’ясних продуктів через карантин чи то свинячого грипу або чуми. Є тільки постанова «Радміну» про обмеження ввезення деяких видів товарів з території, підконтрольній Україні і «ДНР», але повного обмеження ввезення м’яса немає. Було тільки лімітовано кількість ваги м’ясопродуктів, дозволеного до ввезення, – зазначає informator.

Ірина Черенкова, «Східне партнерство»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа