Лише одна з п’яти заяв Юлії Тимошенко відповідає дійсності

Лідерка фракції «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко оперує переважно недостовірною інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступи політика під час програми «Український формат» на телеканалі «NewsOne» 20 грудня та під час програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV 18 грудня.

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спиралася Юлія Тимошенко. З п’яти проаналізованих заяв дві виявилися неправдивими, ще дві маніпулятивними, лише одна була правдивою.

«В останніх виступах Юлії Тимошенко зафіксовано достатньо багато неточностей та неправдивих фактів. Лідерка «Батьківщини» завжди намагається донести до своїх глядачів велику кількість інформації, проте не завжди вона є коректною та правдивою. Тому нардеп не пройшла вдало перевірку експертів «Дослівно», – зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

інофграфіка_Тимошенко

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

Заява

Факт

1

У нас припинила працювати економіка. Неправда

Економіка України демонструє невеликі показники зростання. У першому кварталі 2017 року ВВП зріс на 2,5%, у другому – на 2,3%, у третьому на 2,1% порівняно з відповідними кварталами 2016 року.

2

Ми, Україна, перші в світі по тіньовій економіці. Маніпуляція

Згідно дослідження Світової асоціації бухгалтерів, Україна посіла третє місце в рейтингу країн з найбільшою тіньовою економікою.

3

Наше об’єднання (з Арсенієм Яценюком) відбулося у 2012 році. Правда

У квітні 2012 лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко оголосили про формування спільного списку для участі у парламентських виборах.

4

Те, що стосується прориву кордону – я не підтримує ці речі. І ми не були учасниками. Маніпуляція

10 вересня Юлія Тимошенко підтримала Міхеіла Саакашвілі під час прориву польсько-українського кордону. Згодом їй було вручено адмінпротокол про незаконний перетин кордону, проте суд закрив справу через відсутність правопорушення.

5

Єдина в світі країна – Україна відмовилась від ядерної зброї. Більше жодна країна не пішла на такий жертовний і високодуховний Неправда

Після розпаду СРСР від ядерної зброї також відмовились Білорусь та Казахстан

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми.

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа