Лише 254 депутати відвідали всі засідання Ради під час карантину

kvu

Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України, парламентськими фракціями та групами пленарних засідань Верховної Ради під час карантину.

Всього, починаючи з моменту оголошення карантину, відбулося дев’ять пленарних засідань ВР (17, 30 березня, 13,16, 24 і 30 квітня).

За даними КВУ лише 254 народні депутати відвідали всі дев’ять засідань Ради.

Найактивніше в Раду ходили депутати «Європейської солідарності» і «Слуги Народу». В середньому на карантинних засіданнях Ради було зареєстровано 87% депутатів ЄС і 86% депутатів «Слуги Народу».

Дещо нижчі результати в «Голосу» (в середньому було зареєстровано 76% депутатів фракції) і групи «Довіра» (75%).

Гірші результати в депутатів «Опозиційної платформи За життя» (в середньому в Раду ходили 64% депутатів фракції) і ВО «Батьківщина» (54%).

Антилідерами за відвідуванням Ради під час карантину стали депутати групи «За майбутнє». В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 44% депутатів групи.

«Попри певні побоювання, карантин суттєво не позначився на явці народних депутатів. Ті народні депутати, які систематично відвідували засідання Ради до карантину, робили це і після його оголошення. Аналогічна ситуація із депутатами-прогульниками. За даними КВУ півсотні народних депутати не взяли участь і в половині засідань Ради під час карантину. Крім того, під час карантину значно погіршилися показники голосувань народних депутатів. Фактично було встановлено антирекорд для ВР IX скликання. І це питання щодо того, чим займаються народні депутати на засіданнях Ради, якщо фізично вони знаходяться на місці, однак участі в голосуваннях не беруть», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Інформація про відвідування народних депутатів за даними зведеної електронної реєстрації.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа