Ляльки-мотанки ізмаїльчанки Валентини Стойкової дісталися до Вашингтону

Жителі Ізмаїла добре знають 57-річну Валентину Стойкову як успішну бізнес-леді. Вона вже багато літ очолює міський Фонд підтримки підприємництва та Міжрегіональну коаліцію бізнес-асоціацій України. За рекомендацією губернатора області Міхеїла Саакашвілі саме їй довірено очолювати районну адміністрацію. А вільний час пані Валентина присвячує рукоділлю. Вона визнаний майстер ляльок-мотанок. Фотографіями своїх робіт регулярно ділиться у соцмережах.

А в ці дня виробами майстрині мають змогу милуватися жителі Вашингтону, де з 4 по 18 грудня проходить виставка народної української ляльки. Експозиція влаштована в художній галереї Washington ArtWorks. Організатором її виступила Міжнародна ініціатива мистецтва «VOICES».

1 Валентина Стойкова і її ляльки

Виготовленням ляльок-мотанок Валентина Пилипівна  захопилася в 2007 році. За цей час вона навчилася робити близько ста різних видів традиційних українських ляльок. В своїй роботі вона використовує різноманітні матеріали, зокрема й солому, дерево, текстиль. Її ляльок можна побачити у музеї Придунав’я, вони часто беруть участь у різних виставках і фестивалях.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа