Литовські гурти проведуть благодійний марафон «Разом з Україною!» на користь постраждалих Євромайдану

Biplan Euromaidan 1

Литва не байдужа до подій в Україні і висловлює свою підтримку цієї неділі, 2 лютого, зібравши провідних музикантів країни на спеціальний концерт «KartusuUkraina! / Разом з Україною!»для збору коштів на користь постраждалих Євромайдану.

У день Віча на Майдані Незалежності у Києві, з 15:00 до 19:00, на сцену арт-фабрики «Loftas» у Вільнюсі вийдуть гурти «Biplan», «Skamp», «Skyle», «FreaksonFloor», JurgioDidziulioprojektas «A=A», «Zalvarinis», «Dee & Kamy», за підтримки легендарних музикантівAndriusMamontovas і AlgirdasKaušpėdas. Перелік учасників доповнюється і буде розміщено на сайті menufabrikas.lt. Концерт транслюватиметься в прямому ефірі не тільки в Литві (на 15min.lt і національному телеканалі «LRTKultura»), але й в Україні, з прямими включеннями на екранах Майдану і каналу Hromadske.tv, аудиторія якого складає з 60 000-150000 унікальних користувачів онлайн одночасно. Планується візит на концерт Президена Литви Dalia Grybauskaitė.

«У грудні ми виступили на сцені Майдану, побачили всю ситуацію і настрій із середини, добре зрозуміли, за що стоять люди, і їх цінності нам близькі. Тому ми хочемо ще раз зробити свій внесок, як музиканти”, − говорить лідер литовського гурту «Biplan» Макс Мельман.

Вхід на концерт буде безкоштовним, але за умов благодійного внеску на свій розгляд. Всі кошти, зібрані на заході, будуть перераховані до литовського Фонду сприяння розвитку демократії в Україні «Už demokratiją. Ukraina» http://uzdemokratija.lt/. Кошти підуть для придбання лікарських препаратів для хворих і постраждалих у сутичках мітингувальників Євромайдану, які, мужньо відстоюючи свою гідність і свободу, змушені терпіти лютневий холод і жорстоке насильницьке придушення мирних протестів українською владою. Литовці, бажаючі негайно допомогти українцям, можуть пожертвувати гроші не лише на концерті, а й переказати суму за реквізитамиФондуз призначенням «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Глядачам пропонується приходити на концерт з литовською та українською символікою.

Всі учасники, організатори концерту, постачальники концертного обладнання (UAB «RTAgrupe»), постачальники дисплеїв LED («Videoprojektai»), знімальна група (15min.lt), Інтернет-провайдери (TEOLT, AB) роблять внесок у події без винагороди. Концерт «KartusuUkraina! / Разом з Україною!» ініціювала музична агенція «M.P.3», гурт «Biplan» і арт-фабрика «Loftas», які запевняють, що захід не буде рекламним, чи політичним, а спонукатиме до милосердя, взаємопорозуміння між людьми, яких єднає музика.

BIPLAN «Amore» українською live на Євромайдані (коли «дякую!» стає «ačiū!») www.youtube.com/watch?v=FXlN0MTT8cg&feature=youtu.be

Литовці BIPLAN на Євромайдані (сюжет “ТСН” на 1+1) www.youtube.com/watch?v=7qsIzaCEuMY&feature=youtu.be

Ольга Єрмак

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа