Львівський “Меморіал” уклав список небезпечних російських книжок

Львівська обласна історико-просвітницька правозахисна організація “Меморіал” імені В. Стуса уклала список небезпечних для України російських книжок.

“Меморіал” акцентував увагу на забороні книжок російського видавництва “Ексмо”, та афільованих з ним «Видавництво Яуза», «Яуза-пресс», «Алгоритм». Деякі з книжок зазначених видавництв вже потрапили до списку забороненої для ввезення літератури, затвердженого ДФС України минулого року.

“Нам відомо, що незважаючи на введення обмежень, “Ексмо” та йому подібні видавництва продовжують друкувати та, в нелегальний спосіб, поширювати сепаратиський друкований бруд в Україні. Про це львівський Меморіал неодноразово застерігав вітчизняну спільноту, в тому числі у форматі публічних акцій та пікетів”, – зазначають у зверненні ГО.

“Ми вважаємо, що вкрай необхідно, щоб українська влада залишалась стійкою в зазначеному аспекті та не піддавалася на провокації окупантів. Крім того, документ, що регламентуватиме заборону, має чітко визначити що продукція, яка потрапила під ембарго, носить антиукраїнський характер та не має нічого спільного з культурними цінностями”, – йдеться у заяві.

Ознайомитися зі списком книг, які у “Меморіалі” вважають небезпечними, можна тут: Сепаратиські-книги

Джерело: http://litakcent.com/2016/02/09/lvivskyj-memorial-uklav-spysok-nebezpechnyh-rosijskyh-knyzhok/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа