Львів’яни зможуть подивитися фільм про Українське військо часів Київської Русі

Шановні Львів’яни й гості міста!

8 листопада 2017 року продовжуємо показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців, із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, ГО “Громадська варта”, ОУН, “Громадянська позиція” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

8 листопада 2017 року до річниці Листопадового Чину – перегляд документальних фільмів:

1. “PRO et CONTRA | Українське військо дохристиянських часів, частина 3“ (2017)

2. “PRO et CONTRA | Українське військо часів Київської Русі, частини 2, 3” (2017)

Анонс- 8 листопада 2017 – перегляд документальних фільмів-  1. “PRO et CONTRA - Українське військо дохристиянських часів, частин_html_baf5cb13

Жанр: документально-історичний

Країна: Україна

Студія: UATV Channel

Ведучий: В.Куртяк

Тривалість: 00:17:10, 00:15:42, 00:17:17

Сценарій: «Війна – це шлях обману. Тому, якщо ти і можеш що-небудь, показуй противнику, ніби не можеш; якщо ти близько, показуй, ніби ти далеко; якщо його сили свіжі, стоми його; нападай на нього, коли він не готовий» – важко повірити, що це було написано ще в п’ятому столітті до нашої ери. Трактат Сунь-Цзи – «Мистецтво війни» – досі не втратив своєї актуальності. А все тому, що цей великий полководець присвятив працю всього свого життя винайденню ідеального способу перемоги над ворогом. Цей спосіб криється у військовій стратегії і тактиці.

«І прибули троє братів з родами своїми. І взяли під себе Русь. І прийшли спочатку до Словен, та заклали місто Ладога. І сів на князівство в Ладозі старший з братів Рюрик, а Синеус сів в Білоозері, а третій – Трувор – в Ізборську…» – так записав літописець Нестор в «Повісті времяних літ». Сталося це в 862-му році. А в 878 році літописець «Англосаксонської хроніки» записав таке: «в те літо раптово з’явилася до Чіппенхему ворожа рать. І захопила землі Уессекса. І обжилася на цій землі, а багато народу за море погнали, інших же собі підкорили. Король Альфред ледве встиг утекти в ліси та на вересові пустки».

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа