Луценко саботує процес притягнення до кримінальної відповідальності одіозного харківського судді

SAPСьогодні, 8 серпня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура України (САП) отримала від Генерального прокурора України постанову від 29.07.2016 про відміну рішення керівника САП про скасування постанови щодо закриття кримінального провадження у справі щодо одіозного судді-хабарника з одного із районних судів Харкова, який є кишеньковим суддею сумновідомого Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, після скерування прокурорами САП обвинувального акту до суду щодо цього судді, САП було встановлено, що щодо цього ж судді Генеральною прокуратурою України прийнято рішення про закриття кримінального провадження за фактом одержання хабаря, що мало місце раніше того злочину, який розслідувався детективами НАБ України.

«На думку, Генерального прокурора України, такі дії судді-хабарника є законними і підстав для скасування постанови закриття кримінального провадження немає».- зазначає очільник САП Назар Холодницький: «Вивчивши вказані матеріали кримінального провадження ми прийшли до думки, що в матеріалах наявні беззаперечні докази, що викривають суддю в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів з використанням свого службового становища» – додав він.

Особливо занепокоєння і стурбованість викликає той факт, що у своєму рішенні про скасування постанови про закриття кримінального провадження, яка взагалі є новелою кримінального процесу, Генеральний прокурор України зазначає, що він начебто розглянув 29.07.2016 матеріали кримінального провадження, яке фактично з Генеральної прокуратури України більше місяця назад було передано детективам НАБ України.

«Однак, замість того, щоб викрити суддю хабарника та притягнути до відповідальності слідчих та прокурорів, які незаконно закрили кримінальне провадження генеральний прокурор став на захист пшонківських методів розслідування, в якій панує кумівство та позапроцесуальний порядок прийняття рішень у кримінальному провадженні» – коментує це рішення Н. Холодницький: «29.07.2016 Генеральним прокурором України скасовано моє рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження у вказаномій справі. Тобто, на думку Генерального прокурора України, такі дії судді-хабарника є законними і підстав для скасування постанови закриття кримінального провадження немає.

«Приступаючи до виконання обов’язків керівника САП я розумів, що в мене тепер немає друзів, але очікувати удар в спину від Генерального прокурора України, який повинен бути взірцем у боротьбі з корупційною гідрою я категорично не міг» – підсумував очільник САП.

Прес-служба САП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа