ЛУК: Канада має посилити санкції проти Росії, аби звільнити українських політичних в’язнів

luk-logo

Одна з найпотужніших та дієвих українських організацій Канади, League of Ukrainian Canadians (ЛУК), вимагає від канадського уряду застосувати додаткові санкції щодо Росії. Ці вимоги зумовлені утриманням Росією українських політичних в’язнів. Їхнє негайне звільнення – головна теза заяви.

«Росія при Володимирі Путіні не зупиниться, доки її не буде зупинено. Канада багато зробила для стримування Росії і підтримки України в її боротьбі з російською агресією. Ми дуже вдячні Канаді за її підтримку, але важкі часи вимагають важких рішень. Таким чином, Канада та міжнародна спільнота повинні вжити серйозніших заходів для покарання Кремлівського злочинного режиму за порушення прав людини, зокрема ув’язнення українських громадян з політичних мотивів, а також за загрозу міжнародному миру і безпеці шляхом навмисного розгортання військової агресії та підривних кампаній, спрямованих на мирні нації, які нічого не підозрюють, за грубе порушення міжнародного права і норм міжнародного порядку. Більше того, Канада та міжнародна спільнота повинні збільшити свою підтримку України, нації, яка бореться за свою свободу, за глобальну безпеку та стабільність, і за наші канадські цінності», – йдеться в заяві.

Зважаючи на це, Ліґа Українців Канади закликає уряд Канади до:

1.         Санкції Канади щодо банківського та енергетичного секторів Росії мають бути максимально збільшені.

2.         Канада повинна закликати заморозити активи всіх російських олігархів і чиновників, відповідальних за обурливу зовнішню політику Росії, у всіх західних банках без винятків. Канада з її союзниками та партнерами повинна провести розслідування щодо фінансів Володимира Путіна і заморозити його активи, де це можливо.

3.         Канада нарешті повинна визнати Росію державою-спонсором тероризму.

4.         Канада повинна закликати своїх європейських союзників і партнерів заборонити всі судна російського флоту з їх портів.

5.         Канада повинна співпрацювати зі своїми союзниками та партнерами для того, щоб у відповідь на будь-яке подальше російське вторгнення в Україну Росію було виключено зіSWIFT.

6.         Канада повинна підтримувати прагнення України до членства в НАТО, наполягаючи на наданні Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) під час Лондонського саміту НАТО в грудні 2019 року.

7.         Канада повинна надати Україні смертоносну військову допомогу, супутникові знімки в реальному часі, а також розширити операцію UNIFIER на Донбас і додати таку підготовку вищого рівня, як-от підготовка до рівня бригади.

Джерело: Ліґа Українців Канади

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа