Луганських переселенців учили звертатися в європейські суди

У рамках ініціативи «Швидка юридична допомога» на Луганщині проходить серія тренінгів на тему «Захист конституційних прав ВПО».

Так 3-го грудня у Станиці Луганській пройшов тренінг, який зібрав підприємців-переселенців. Юристи ініціативи «Швидка юридична допомога» на чолі з Головою Ради МГО «Луганське земляцтво» роз’яснили питання захисту прав ВПО, і особливо – захисту прав ВПО-підприємців. Також, зважаючи зацікавленості в аудиторії в цьому питанні, ВПО була надана інформація про можливості та шляхи подачі позовів до Європейського суду з прав людини для отримання компенсації за майно, пошкоджене або втрачене у зв’язку з ситуацією, що склалася на Сході України.

Також в ході тренінгу Вадим Горан поінформував підприємців-ВПО про те, що МГО “Луганське земляцтво” працює над новим проектом Східне партнерство, в рамках якого запланований комплекс заходів щодо відновлення Донбасу. Він запропонував підприємцям безкоштовну допомогу Консультаційного центру «Східного партнерства» для розвитку та реалізації їх проектів, спрямованих на відновлення Донбасу.

Нагадуємо, що ініціатива «Швидка юридична допомога» реалізується МГО “Луганське земляцтво” за фінансової підтримки ПРООН та Уряду Японії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа