Луганські вчителі поїхали викладати на Західну Україну

П’ятдесят кращих вчителів з різних районів і міст Луганщини відбули на Львівщину і Тернопільщину, де будуть протягом місяця працювати в місцевих школах і переймати досвід тамтешніх колег.

«Дорогі вчителі, я бажаю вам знайти нових дорослих і маленьких друзів, наповнити серця яскравими враженнями та теплом нових зустрічей. Тільки так – через безпосередні, «живі» контакти ми здолаємо всі штучні бар’єри між Сходом і Заходом, а також змінимо країну разом », – написав у своєму Фейсбуці голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз.

Учителя-1-777x437

За його словами, днями на Луганщину, в свою чергу, приїдуть педагоги із Заходу України, щоб попрацювати в місцевих школах, поспілкуватися з людьми, подивитися, як тут живуть.

Ініціативу щодо обміну підтримали голови Львівської та Тернопільської ОДА, а також в міністерстві освіти і науки України.

В рамках проекту вчителі стали першими представниками Сходу, які вирушили в дорогу. У планах обмін лікарями, журналістами, управлінцями. У Луганській ОДА вважають, що це можливість професійного росту, а головне – подолання бар’єрів і стереотипів, розвінчання міфів і фейків, які створила гібридна війна, а також налагодження міжлюдських обмінів, які допоможуть об’єднати країну.

Але цієї осені наймобільнішими належить стати саме педагогам. Напередодні від’їзду колег на Львівщину і Тернопільщину, 25 кращих викладачів краю вирушили до Вільнюса в рамках Міжнародного українсько-литовського проекту «На шляху до змін».

Прес-служба Східне партнерство

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа