Луганщина – в честь великого Кобзаря

9 березня в нинішньому центрі Луганщини Сєвєродонецьку фінішував флешмоб, присвячений 203-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Сталося це в урочистій обстановці, біля пам’ятника Великому Кобзарю. Сюди, на вулицю, що носить його ім’я, прийшли місцеві жителі і гості міста. Багато – в національному одязі і з державною символікою.

Старт патріотичному флешмобу «Шануймо рідну мову!» Було дано в лютому, в День рідної мови. Як відомо, його ініціаторами стали школярі Станично-Луганського району. Першими в акцію включилися громадські активісти, представники групи військово-цивільного співробітництва в цьому районі. І всі разом влаштували в районному Будинку культури чудове Шевченківське свято.

ШЕВЧЕНКО-ПРАЗДНИК-1024x768

Включилися у флешмоб і колективи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Луганського обласного інституту післядипломної освіти педагогів. Вони продовжили естафету декламації улюблених віршів українських поетів.

ДАЛЕВЦЫ-МИНИАТЮРА

Чудово пройшов конкурс самодіяльних читців-виконавців українського художнього слова серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області. Переміг в ньому Артем Теляшенко з Сєверодонецького вищого профучилища.

А в міській публічній бібліотеці Сєвєродонецька свято, влаштоване відділом культури міськради, об’єднало дітей і дорослих. Вони декламували улюблені українські вірші, виконували пісні та національні танці, показали сценку з вистави за п’єсою М. Старицького «За двома зайцями».

Нові виставки, присвячені Великому Кобзареві та рідній мові, розгорнуті у всіх місцевих бібліотеках.

Семен Перцовський, «Східне партнерство»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа