Луганськ матиме американську гуманітарку. Лишилась дрібниця – звільнити

Президент України Петро Порошенко провів консультації з Віце-Президентом США Джозефом Байденом

В ході телефонної розмови з Віце-Президентом США Президент України повідомив про свою ініціативу надання української та залучення міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також запропонував США долучитись до неї.

Джозеф Байден висловив підтримку зусиллям України налагодити гуманітарну допомогу в чіткій відповідності із міжнародним правом та законодавством України, а саме, принципам виключення жодного іноземного військового супроводу місії, проходження вантажів через підконтрольні Україні пункти пропуску на кордоні та багатосторонній формат, в тому числі за участю США. Він також дав високу оцінку послідовності кроків Президента України з врегулювання ситуації на Донбасі.

Петро Порошенко подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку позиції України в міжнародних фінансових організаціях, результатом чого, зокрема, стало нещодавнє рішення Світового Банку виділити Україні фінансову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів. Він також висловив сподівання щодо позитивного рішення Міжнародного Валютного Фонду 29 серпня цього року про виділення другого траншу за Програмою Stand-By.

Джерело: president.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа