Луганчани звернулися до найвищої української влади

Група EvromaidanSOS поширила звернення луганчан до керівництва країни:

“Ми, громадяни Луганська, звертаємося до в. о. Президента, Прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ України.
Шановні Олександр Валентинович, Арсеній Петрович і Арсен Борисович!
За останні півроку наша країна пережила багато складних і страшних подій, внаслідок яких ви стали тими людьми, які в даний момент несуть відповідальність за Україну, за її майбутнє і сьогодення її громадян. Ми, громадяни України, жителі Луганська, звертаємося до Вас з проханням відстояти наше бажання жити і працювати в Україні.
Ми бачимо, що зараз ситуація в нашому місті розвивається за кримським сценарієм. Шановний Арсен Борисович, 6 березня в Луганську було захоплено будівлю СБУ, 7 березня був перекритий центр міста і споруджені барикади. Загарбники не приховують своїх облич, а міліція не діє. Ніяких відчутних результатів роботи уряду досі не видно.
Ми любимо Україну і готові боротися за її єдність. Серед нас багато людей з кількома вищими освітами. Серед нас є лікарі, будівельники, педагоги, бізнесмени, юристи, психологи, ми луганчани, вміємо і хочемо працювати. Ми нарівні з усіма хочемо зробити свій внесок у побудову нової вільної країни.
Останні півроку подарували нам Батьківщину. Ми вже не зможемо так полюбити ніяку іншу країну. Ми просимо вас захистити наше місто і наших співгромадян від заворушень, погроз окупації і анексії. Ми чекаємо результатів ваших дій, спрямованих на збереження цілісності країни.
Ми хочемо і будемо жити в Україні. Віримо, що ви підтримаєте нас у нашому рідному місті. Ми не військові, але ми боремося за нашу незалежність. У наших супротивників автомати, у нас же немає навіть міліції, на яку можна покластися з 100% упевненістю. Ми будемо боротися до останнього з вашою допомогою чи без. Але якщо раптом так трапиться, що Луганськ спіткає доля Криму, і він перестане бути частиною України, то ми не зможемо жити тут.
Це проблема, яку, у разі ненормального розвитку ситуації в місті та області, вам доведеться вирішувати.
Ми, луганчани – громадяни України і патріоти своєї країни. Нас багато і за першим вашим покликом нас зберуться тисячі, ми не здаємося і відстоюємо своє місто, свою країну. Ми вас підтримуємо, підтримайте і ви нас. Захистіть своїх громадян від людей, які користуються терористичними методами.
Сподіваємося, що ви не залишите наше звернення без відповіді і проясніть позицію українського уряду щодо політичної ситуації на південному сході. Чекаємо від вас реакції і керівництва до дії.”

 


Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа