Луганчани вимагають арешту мера, затриманого батальйоном “Айдар”

Громадська рада народної довіри Луганщини опублікувала відкритий лист до президента України Петра Порошенка. У ньому луганчани підтримують затримання бійцями батальйону «Айдар» мера Луганська Сергія Кравченка і вимагають його арешту. Активісти відзначають причетність міського голови до розкрадання бюджетних коштів і пособництва сепаратистським рухам на Луганщині.

У листі йдеться, що мер неодноразово висловлювався про незаконність відставки Януковича і агітував жителів їхати на Антимайдан. У зверненні також зазначається, що заступники мера Пілавов і Ткаченко курували установку наметів «Луганській гвардії» і «Молодої гвардії» в сквері навпроти Луганської ОДА, які, згодом, і захопили облдержадміністрацію. Також громадські діячі звинувачують Кравченка в особистій зацікавленості захоплення СБУ та постачанні загарбників матеріалами для будівлі барикад.

«За його вказівкою комунальне підприємство ЕЛУ автодоріг, що є в 700 метрах від будівлі (директор – Гайдаш, заступник, який курує – Пілавов), протягом двох днів завозило до будівлі дрова, щебінь, шини, пісок в мішках, смолу для обливання дерев’яних  “їжаків” і солярку для коктейлів Молотова»- заявляють активісти.

Наприкінці свого звернення до президента патріотична громадськість Луганщини висловлює своє обурення з приводу роботи силових відомств щодо «сепаратистів» Харитонова і Клінчаєва і висловлює свої побоювання за фактом можливого звільнення Кравченка за таким же принципом.

Нагадаємо, Сергій Кравченко був затриманий батальйоном «Айдар» в місті Щастя. При собі держслужбовець мав при собі значну суму грошей – понад 200 тис. доларів США.

Джерело: informator

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа