Лондонські демонстранти: “Путін – вбивця”

У неділю 20 липня 2014 о 15.00: сотні українців разом із людьми інших національностей  зібралися навпроти російського посольства у Лондоні, щоб висловити своє обурення і скорботу з приводу загибелі 298 людей серед яких було 80 дітей.

Фото: https://www.facebook.com/stefan.ciapryna/posts/10100421541594666

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=SZi5lZfSLYQ&feature=youtu.be

“Вони не були українцями, вони не були задіяними у війні в Україні”, і “вони не заслуговували на смерть”, саме таке емоційне звинувачення прозвучало в адресу російського посольства.

Незважаючи на всі поспішні і недолугі спроби російської влади і російських ЗМІ, приховати причетність російського уряду до збиття літака Малайзійських авіаліній за допомогою ЗР комплексу «Бук», українців і британців об’єднує впевненість, що саме Президент Володимир Путін несе відповідальність за постачання проросійських терористів військовою технікою і в тому числі сучасними  ракетами типу земля-повітря.

Демонстранти скандували лозунги: “Росія підтримує тероризм”, “Путін – вбивця”, “Стоп Рашизм” та інші. Вони також закликали до санкцій, які повинні бути запроваджені за розв’язування війни в Україні. “Ми закликаємо прем’єр-міністра застосувати санкції», «Якби ЄС від самого початку вторгнення Путіна в Україну не змирилися із цією агресією, то цієї трагедії могло б і не статися”, – впевнено висловився  один із демонстрантів.

“Правосуддя не тільки має відбутися, але його здійснення має бути очевидним і прозорим”. Як ніколи раніше, висловлення англійського судді Гордона  Ховарда є актуальним у контексті встановлення і справедливого покарання тих, хто безпосередньо і опосередковано є відповідальними за вбивство 298 невинних людей в українському небі.

Примітки:

• Сформована українською громадою група “London EuroMaidan” є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести, починаючи з листопада 2013 р.

• Ініційовано кампанію # boycottrussian з метою економічної Росії і підтримки України у її боротьбі із військової російською агресією

• Більш детальну інформацію про Лондон EuroMaidan діяльності можна знайти на веб-сайті: www.saveukraine.co.uk

• Twitter @ londonmaidan

• Facebook: https://www.facebook.com/london.maidan

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа