Літні Карпати для туристів: головні курорти

Карпати – прекрасний регіон для відпочинку в будь-який час року. Але тільки влітку для туриста відкривається маса можливостей. І погода, і інфраструктура сприяють відновленню, релаксації, цікавого проведення часу.

Щоб відчути справжню атмосферу гір, можна заселитися в готель Коруна. Які ж розваги вибрати? Як відпочити активно? І куди поїхати з сім’єю?

Активний туризм в літніх Карпатах

Карпати – ідеальний регіон для активного відпочинку, куди приїжджають тисячі туристів. Сезон тут не закінчується. Взимку туристи вибирають лижі та сноуборди, а ось влітку список розваг значно більше. Серед найяскравіших варто згадати такі:

  • Рафтинг. Спуск по гірських річках на спеціальних надувних човнах – найпопулярніша літня розвага для екстремалів. Стрімкі гірські потоки і високі пороги річок ідеально для цього підходять. Найскладніші водойми – річки Прут і Черемош, також рафтинг доступний на водах річки Стрий.
  • Піші походи в гори. Карпатські двотисячники прекрасно підходять для піших походів. Влітку їх підкорити можуть не тільки досвідчені альпіністи, а й люди без досвіду. До вершин прокладені десятки маршрутів різної довжини і складності. Всі вони дуже мальовничі і досить прості.
  • Прогулянки на конях. На території Карпат розводять особливий вид гуцульських коней, які прекрасно піднімаються по гірських схилах. Місцеві жителі часто здають їх для катання туристам.

Карпаты

Активні туристи можуть знайти спеціалізовані точки прокату обладнання, бази відпочинку і туристичні маршрути різної складності. Також до послуг гостей досвідчені інструктори. Все це можна знайти поблизу курортних зон.

Курорти для сімейного відпочинку в Карпатах

Для літнього відпочинку з родиною можна вибрати практично будь-який курорт. Всі вони оснащені всім необхідним. Але найяскравіші та найцікавіші варіанти такі:

  • Ворохта. Тихий і спокійний курорт біля підніжжя Говерли. Звідси можна відправитися в піший похід на вершину гори, покататися на підйомниках, досліджувати старовинні мости-віадуки.
  • Буковель. Це місце, де є цілий розважальний центр і навіть табір для дітей. Сюди приїжджають, щоб скупатися в водах штучного озера, покататися на велосипедах, джипах. Для сімейного відпочинку є комфортне житло і прекрасні ресторани.
  • Східниця. Курорт мінеральних вод відмінно підходить для дітей. Тут чисте повітря, прекрасна природа і цілющі джерела.

Літній відпочинок в Карпатах – прекрасна можливість для того, щоб відновити свої сили. Тут можна яскраво і цікаво провести час, поправити здоров’я.

Карпаты

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа