Літературна документалістика, анонс кіно та фахові дискусії: тиждень подій від Музею Майдану

mmuzІнфоцентр Музею Майдану гостинно чекає відвідувачів на другому поверсі Будинку профспілок

Тиждень щедрий на події для любителів документальної літератури. Аж три книжки такого жанру буде презентовано в понеділок, середу та четвер у центрі Києва.

Одна з них – про стратегування російсько-української війни та її стратегів, на основі зібраних даних офіцера оперативного резерву. Інша – про знаходження себе в суспільстві після фронту, на основі спогадів демобілізованого “кіборга” з взірцевою жагою до життя Олександра Терещенка. Третя – про широкий контекст боротьби, яку веде Москва проти України, авторства головного українського декомунізатора.

Також на тижні відбудеться чергова публічна дискусія з циклу “Що таке пам’ятати”. Цього разу – про те, як і наскільки держава допомагає близьким військовослужбовця, відколи ті дізналися про його загибель. 

Місце заходів – Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, що на другому поверсі Будинку профспілок. Майдан Незалежності, 18/2.

zhyttia

У Ч А С Н И К И:

• Олександр Терещенко – автор книжки “Життя після 16:30”
• Артемій Кірсанов – письменник і сценарист
• Сергій Дзюба – письменник і сценарист
• Валерія Борщевська – кінопродюсерка, модераторка зустрічі

Про десантника-“кіборга” Олександра Терещенка знімуть документальний фільм за його ж книжкою.

Цифри “16.30” написав на тілі важкопораненого Олександра Терещенка його побратим у Донецькому аеропорту 15 жовтня 2014 року. Кілька хвилин перед тим Олександр намагався відкинути ворожу гранату зі споруди, в якій перебував. Врятував чотирьох побратимів, але залишився з пошкодженим оком, без правої руки та кисті лівої.

О 16:30 у ту середу розпочалося нове життя 47-річного Олександра Леонтійовича Терещенка з-під Миколаєва, журналіста-телеоператора, інженера на підприємстві, батька двох дітей, добровольця 79-ї окремої десантно-штурмової бригади на псевдо Льон. Після лікування, реабілітації та протезування десантник взявся допомагати іншим демобілізованим, очолив Миколаївську Асоціацію учасників та інвалідів АТО, був заступником начальника Академії патрульної поліції з соціально-гуманітарних питань у м. Києві та заступником міністра у справах ветеранів. “Життя має сенс, доки ми здатні приймати виклики”, – вважає він.

Об’єднання творців кіно працює над створенням документального фільму “Життя після 16:30” за мотивами книги Олександра Терещенка.

Зареєструватися на презентацію!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа