Ліквідація російської імперії все ближче

kazanjТатарські національні організації мають намір провести в неділю, 13 жовтня, в центрі міста Казані мітинґ з нагоди 450-ліття взяття військами російського царя Івана Грозного столиці тодішнього Казанського ханства.

kazanj
Цього року
татари перенесли проведення акції на вихідний день, щоб зібрати більше народу.
Очікується, що крім мітин
ґу пройде і хода по вулиці Кремлівській до Спаської вежі Казанського кремля.
Після ходи планується намаз
(молебень ) в честь воїнів-шахідів, які загинули під час штурму Казані військами Івана Грозного, біля вежі Сююмбіке, а також біля підніжжя Кремлівського пагорба, біля мечеті Кул-Шаріф.
“День пам’яті” буде проводитися в Казані в дванадцятий раз. Традиційно учасники цих акцій вимагали надання Татарстану повної незалежності і відмови від російського паспорта.
Тим часом, комісія Держради Татарстану з науки, освіти, культури і національних питань розглянула питання про те, щоб зробити День пам’яті офіційною датою в республіці. Підставою для цього стало звернення до парламенту республіки ряду громадських організацій, в тому числі Всетатарского громадського центру.
Комісія вирішила рекомендувати Президії парламенту
Татарстану включити питання про внесення відповідних змін до закону “Про святкові і пам’ятні дні в Республіці Татарстан” в порядок денний сесії.

kazanj2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа