Лідера партії “Успішна країна” Олександра Клименка судитимуть заочно

Революція Гідності ще не завершена. І триватиме до тих пір, поки ми, громадяни України, не очистимо державу від корупції, представників “русского міра”, зрадників та представників п’ятої колони. Називати їх можна як завгодно, але факт лишається фактом: довести революцію до завершення – не тільки справа честі й відповідальність перед загиблими Героями, а й неодмінна умова побудови майбутнього.

28 лютого у Голосіївському суді міста Київ відбувся розгляд клопотання Генеральної прокуратури України щодо дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого підозрюють у незаконному заволодінні більше 3 млрд грн. державного бюджету у складі злочинного угрупування, створеного екс-президентом України Віктором Януковичем. Олександр Клименко був “гаманцем” банди Януковича, у пік Революції Гідності втік до Росії, обікравши державу. Крім того, діючи через партію “Успішна країна”, дестабілізує ситуацію в Україні. Звісно ж, за гроші, вкрадені в держави.

S__30343242

Ми знали, що адвокати Клименка ретельно спланували “розвал” справи. Про це свідчить той факт, що всі клопотання захисту були заздалегідь надруковані і підготовлені, а процес було затягнути майже на добу”, – говорить Дмитро Жмайло, член проводу “Вільних Людей” – організації, активісти якої здійснили громадський контроль розгляду судової справи.

Суд розпочався 28 лютого о 16:00 і закінчився наступного дня, 1 березня: о 8:45 суддя виголосила рішення. Протягом розгляду справи, захист подавав клопотання про відвід судді, відвід прокурора, невизнання статусу “підозрюваного” Клименка.

Усі клопотання було відхилено. Фактично, метою захисту було затягування часу. Так, після чергової перерви, захист у повному складі не з’явився до зали суду. Призначили державного захисника, який прибув о третій ранку. Адвокати Клименка розраховували, що вночі державний захисник не прийде на засідання, але помилились. У результаті, засідання продовжилось у початковому складі”, – розповідає про перебіг подій Дмитро Жмайло.

S__30343247

Показово, що захист Клименка наполіг на тому, щоб прокурор зачитала всі 42 аркуші клопотання ГПУ, який прокурор виголошувала більше двох годин.

Не зважаючи на це, суд все ж на ранок середи, 1 березня, прийняв державницьке рішення та дозволив заочно судити міністра-представника злочинного режиму Януковича. Що це означає для держави? Силами громадськості та ГПУ, одного з ключових агентів Кремля передано українському правосуддю.

S__30343246

“Це – перша спільна перемога. Побратими з “Вільних Людей” здійснили громадський контроль, принципово не заливши судове засідання навіть вночі. За першим покликом, вони кинули свої особисті справи і прибули в суд, не даючи нікому чинити тиск на суддю. Важливо, що Анатолій Матіос, військовий прокурор, особисто прийшов до суду підтримати державне обвинувачення. Цей процес – показник того, як потрібно відстоювати інтерес Держави. Олександр Клименко має бути покараним не тільки за обкрадання держави за часів, коли він був при владі, а й за фінансування сепаратистів на Сході України. І ми будемо слідкувати за цим розслідуванням”, – говорить Сергій Кузан, заступник Голови Проводу “Вільних Людей”.

unnamed(5)

Марія Дубініна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа