Лавров розпалює скандал із Казахстаном

255506671_988183618404864_196256753531431981_n

Москва знову звинувачує сусідів та влаштовує скандали. Цього разу на мовному ґрунті.

І так, глава МЗС РФ Сергій Лавров повідомив «про ксенофобські настрої, які спостерігаються в Казахстані стосовно російськомовних громадян». Лавров стверджує, що корінь проблеми – «застосування ззовні спеціальних інформаційних методик, спрямованих на культивування містечкового націоналізму та дискредитацію співпраці з Росією».

Такі серйозні звинувачення на адресу казахів пролунали не десь у кулуарах, а в офіційній статті С. Лаврова «Росія та Казахстан: співпраця без кордонів», що з’явилася у пресі на сторінках «Російської газети» № 253(8604) за 9 листопада 2021 року

Відразу напрошується питання до «російських борців із ксенофобією». А як там у РФ із ксенофобськими настроями по відношенню до казахів? Стосовно інших неросійських народів? Коли із в’язниці випустять Айрата Дільмухаметова? Коли перестануть застосовувати каральну психіатрію до шамана Ґабишева? Коли татарам дозволять відкрити власний татарський університет, а ерзянам – ерзянську гімназію у Саранську?

Як росіяни реагують на тих, хто, живучи в РФ, не каже і не бажає вивчати російську мову?

Зрештою, може керівництву Казахстану варто замислитись про внесення змін до статті 7 Конституції, скасувавши офіційний статус російської мови?

Якщо росіяни не цінують і не розуміють поважного ставлення – нехай російська буде офіційною – але не в Казахстані?

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа