Лауреат Шевченківської премії для Президента не інтелігент

 

Сьогодні у Львові був Віктор Янукович. Знову стихійне лихо на дорогах, вулицю Коперника, наприклад, ДАІ перекрила, забороняючи в’їзд, ще до 7-ї ранку. Одним з пунктів програми перебування Президента у Львові була “зустріч з інтелігенцією” Наперед було цікаво, хто ж виявиться тими “інтелігентами”, що витримають апробацію президентських служб?

Письменник, лауреат Шевченківської премії, політв’язень СРСР, почесний громадянин Львова Ігор Калинець намагався потрапитина зустріч львівської інтелігенції з Віктором Януковичем до Палацу Потоцьких, однак його не пропустила міліція.

Перед тим письменник був присутнім на акції протесту «У Чистий четвер без брудного режиму», до Палацу Потоцьких йшов разом із колоною пікетників. Він не планував брати участь в зустрічі з Президентом. Це був своєрідний експеримент, аби переконатися, що не кожен інтелігент міг поспілкуватися з Президентом.

Тепер відомо, що “рівень інтелігентності” Ігоря Калинця для зустрічі з Президентом – недостатній. Хоч ми й раніше здогадувалися, що Чехов – кращий український поет, ніж Калинець, але тепер з двох подій можемо зробити певний висновок.

Крім того, відомо, що на цій зустрічі обговорювалась засекречена стратегія гуманітарного розвитку держави. Тому зустріч Президента Януковича з представниками інтелігенції Львова відбулася у закритому від преси режимі. Операторам і фотокореспондентам дозволили зняти лише кілька хвилин – вступну промову Президента. Після цього їх попросили покинути залу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа