Латвійська Республіка: ближче до України, разом з Україною!

12961526_1026096047483221_7576669929422003303_n

Члени депутатської групи з міжпарламентських зв’язків між Україною та Латвійською Республікою здійснили робочий візит до Латвії, де провели ряд зустрічей, в тому числі – з латвійськими парламентарями та спікером Саейму республіки Інарою Мурнієце.

«Під час зустрічі із Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце, говорили про важливість продовження санкцій проти Росії як країни-агресора, а також про прийняту разом із парламентарями країн Балтії спільну заяву щодо незаконного засудження Народного депутата України Надії Савченко та решти українських політичних в’язнів. В заяві висловлюється заклик до Російської Федерації негайно звільнити Савченко та інших викрадених та незаконно засуджених громадян України відповідно до Мінських угод. Особливо це сприймається в день оголошення початку сухого голодування незламною жінкою-пілотом.
Заява Латвіського парламенту стосовно Надії Савченко – серйозний сигнал для України. Дуже важливо відчувати, що агресії Росії ми протистоїмо не одні. Нам підставляють плече більшість демократичних країн світу», – повідомив керівник міжпарламентської групи, Народний депутат Олександр Кодола.

В свою чергу Олег Медуниця зазначив, що під час візиту було цікаво запозичити досвід латвійців у сфері декомунізації, захисту державної мови від політичних спекуляцій з боку проросійських груп суспільства, боротьби з інформаційними загрозами, що надходять з боку Росії, а також досвід інтегрування Латвії до НАТО і ЄС, проведення реформ з децентралізації тощо.

Також в рамках візиту українські парламентарі відвідали громади українців, що проживають в Латвії.

Додамо, що практичне втілення домовленостей між українськими і латвійськими депутатами триває постійно, зокрема, днями Ніжин, Чернігівська область, отримав місто-побратим з Латвії – м. Прейлі.

Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа