Ланцюг соборності в Києві розгорнув 500 метровий прапор в рамках кампанії #SayYEStoUkraine

22 січня українці по всьому світу долучилися до ланцюга соборності #СкажиУкраїні_ТАК / #SayYEStoUkraine. Метою кампанії закликати захід підтримати Україну, а українців – об’єднатися для протидії російській агресії. На головній акції в Києві громадяни зачитали звернення українців до світу й утворили живий ланцюг соборності, де розгорнули 500 метровий синьо-жовтий стяг між Михайлівським та Софійським соборами. Прапор з акції буде поділено на частини, розіслано в усі міста по світі, де проводилася акція, та на фронт.

 1642865947-8112

Ініціатором акції в Києві виступив Рух Опору Капітуляції.

Акція розпочалася на Софійській площі, де понад сто років тому проголошували Четвертий Універсал, а пізніше – Акт Злуки.

Під час заходу виступили:

– Ігор Козловський, колишній в’язень російського окупаційного режиму на Донбасі;

– Ісмаїл Рамазанов, колишній бранець Кремля, представник кримськотатарського народу;

– Христина Балко, директор Українського Державницького Фронту (США).

Олександр Іванов зачитав звернення українців до світу, влади та суспільства з закликом сказати “так” Україні. Головний зміст звернення: “Ми закликаємо світ підтримати українців у боротьбі з російським окупантом. Владу – припинити політичні переслідування, посилювати обороноздатність держави та проводити “натівські” реформи. Українців – об’єднатися для захисту України.”

Після розгортання прапора акція завершилася біля Стіни Пам’яті, де учасники вшанували загиблих героїв російсько-української війни та Небесної Сотні.

Акції #SayYEStoUkraine пройшли в понад 60-ти країнах: від Північної Америки, Європи до Австралії та Канарських островів. А також в десятках міст України, зокрема: у Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Чернігові, Полтаві.
Ця кампанія є частиною мобілізаційної кампанії #УкраїнціЧинитимутьОпір та продовженням кампанії #SayNOtoPutin

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа