Львівщина відзначить Свято Героїв

У неділю, 1 червня, відбудуться заходи із відзначення Свята Героїв, які пройдуть на площі біля пам’ятника Р.Шухевичу у Білогорщі, на площі біля пам’ятника С.Бандері, Личаківському кладовищі та проспекті Свободи у Львові.

Об 11.00 розпочнеться покладання квітів від влади та студентства до пам’ятника Р. Шухевичу у с. Білогорщі. Після цього стартуватиме естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури від площі навпроти пам’ятника Р. Шухевичу до Поля почесних поховань на Личаківському кладовищі.

О 12.00 розпочнеться покладання квітів від керівництва області та громадськості до пам’ятника Степану Бандері, після якого відбудеться урочисте віче. Потім колони з представників ветеранських та патріотичних організацій рухатимуться від пам’ятника Степану Бандері в супроводі оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за маршрутом: пам’ятник С. Бандері – вул. С. Бандери – вул. Коперніка – просп. Свободи.

Передбачені зупинки колон для покладання квітів до таблиці Є.Коновальця (вул.Є.Коновальця); таблиці Р.Шухевича (вул.Т.Чупринки); пам’ятника Жертв комуністичних злочинів (пл.М.Шашкевича); таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (вул.С.Бандери); пам’ятника отцю М.Шашкевичу (вул.Коперника); таблиці патріарху Й.Сліпому (вул.Коперника); таблиці О.Гасину (вул.Коперника); таблиці Р.Дашкевичу (вул.Коперника).

Водночас на Личаківському кладовищі зберуться представники молодіжних громадських організацій, студентської молоді. О 12.15 відбудеться покладання квітів до могил на полі почесних поховань № 67 та гробниці греко-католицьких митрополитів. На полі почесних поховань № 67 буде проведено панахиду. Далі відбудеться формування та перехід колони з представників молодіжних громадських організацій та студентської молоді за маршрутом: Личаківське кладовище – проспект Свободи.

Далі на проспекті Свободи о 13.30 розпочнеться урочисте проходження колони з представників ветеранських та патріотичних організацій проспектом Свободи з подальшим розташуванням на площі перед пам’ятником Т.Шевченку. За ними рухатиметься колона молодіжних громадських організацій та студентської молоді.

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа