Львівщина готується до відзначення 100-річчя перемоги Українських січових стрільців над москалями на горі Маківка

Сьогодні в обласній раді створено

Оргкомітет, на засіданні якого було розглянуто та обговорено попередній план заходів, які відбудуться на початку травня.

До цієї дати заплановано завершити впорядкування території Меморіального цвинтаря (пантеону) на г. Маківка Сколівського району.

До 100-річчя перемоги Українських січових стрільців на горі Маківка буде проведено масове сходження представників громадськості та влади на гору. За участі керівництва області, депутатського корпусу, представників духовенства та громадськості відбудуться урочистості з нагоди 100-річчя переможних боїв на г. Маківка.

До відзначення 100-річчя перемоги Українських січових стрільців буде організовано сходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківку, готується театралізоване військово-історичне дійство «Бій за гору Маківка». У кінотеатрах, закладах культури та освіти Львівщини організують перегляд документального фільму «Бій за гору Маківка» та інших документальних та художніх фільмів, присвячених січовому стрілецтву, а у народних домах області створять виставки патріотичного спрямування «Невмируща слава Січових Стрільців» та проведуть історико-просвітницькі заходи про подвиг Українських Січових Стрільців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа