Львівські активісти не везтимуть 10т гнилої капусти до польського консульства

Ми публікували про це 25 липня (Ціна на бронежилети для українців у Польщі значно зросла) і отримали радісну відповідь:

Фундація «Відкритий Діалог» Україна

Шановні друзі, колеги та представники ЗМІ!

 Висловлюємо щиру подяку усім небайдужим, хто долучився до процесу із висвітлення та вирішення ситуації із затриманими на українсько-польському кордоні вантажу бронежилетів та касок для українських миротворців, а також волонтерів, що супроводжували вантаж.

Завдяки Вам вдалося зрушити процес та наблизити його вирішення дипломатичним цивілізованим шляхом. Окрема подяка Міністерству закордонних справ України, Генеральному консулу України у Республіці Польща пану Грицаку та Президенту України Петру Порошенку.

Дякуємо львівським активістам за підтримку та рішучість у захисті наших співгромадян, та просимо не проводити обіцяну акцію з доставкою 10 тонн гнилої капусти до польського консульства у м. Львові. Співробітники Фундації «Відкритий Діалог» в Україні активно співпрацює з польською дипломатичною місією. Її представники не несуть відповідальності за внутрішню політику Республіки Польща, але водночас докладають чимало зусиль та енергії для налагодження та посилення українсько-польської співпраці.

За інформацією МЗС України, після проведеної розмови Президента України Петра Порошенка з Прем’єр-міністром РП Дональдом Туском, питання затриманого вантажу піднято на найвищий рівень. За нашою інформацією польська сторона опрацьовує можливі варіанти правового виходу з цієї складної ситуації.

За результатами телефонної розмови співробітників МЗС України з прокурором Окружної прокуратури Яцеком Міщором (який веде справу О.Іванова та тимчасово А.Хавунки та Р.Кушніра) отримано наступну інформацію:

– потреба у затриманні згаданих громадян на території Республіки Польща відсутня;

– рішення щодо притягнення до відповідальності громадян України може бути прийнято лише польським Судом (справи до суду наразі не передавалися);

– у справі О.Іванова: з 551 каски – 116 прокуратурою кваліфіковано, як товар подвійного призначення (на вивезення якого має бути дозвіл Мінекономіки РП), решта касок буде повернута особі, яка їх перевозила (з цього приводу 28.07.2014 р. в прокуратурі запланована зустріч за участі Олега Іванова, адвоката фонду Відкритий діалог Войчехом Монджицьким та прокурора Яцека Міщора).

Ще раз, дякуємо нашим друзям, колегам та партнерам за підтримку.

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа