Львівська обласна рада ухвалила рішення про визнання Народної Ради України колегіальним органом влади в державі

69 депутатів Львівської обласної ради на позачерговій сесії Львівської обласної ради ухвалили рішення Про визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України.

Зачитав проект рішення депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка. Зокрема, він зазначив, що «керуючись статтею 5 розділу І та розділом ХІ Конституції України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», реалізуючи право народу України на самовизначення та безпосереднє здійснення влади, в зв’язку з узурпацією влади Президентом України та Верховною Радою України через прийняття 16 січня 2014 року в неконституційний спосіб ряду законів, які ведуть до встановлення диктатури в державі та звужують зміст і обсяг існуючих конституційних прав і свобод громадян, що суперечить частині третій статті 22 Конституції України, Львівська обласна рада вирішила:

1. Визнати Народну Раду України органом, уповноваженим представляти інтереси народу України, повноваження на створення якого надані рішенням Всенародних зборів громадян, які відбулися 19 січня 2014 року на Майдані Незалежності у місті Києві.

2. Рекомендувати сільським, селищним, районним, міським, районним у містах радам Львівської області невідкладно скликати позачергові сесії відповідних рад для розгляду та вирішення питання щодо визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України та самостійного виконання делегованих повноважень місцевих органів державної влади.

3. Звернутися до Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням допомогти Українському народові зберегти демократичний устрій і не допустити остаточного встановлення в Україні диктатури та узурпації влади Президентом України.

4. Встановити, що на території Львівської області не можуть проводитися заходи за участю особового складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань».

Львівська обласна рада

Відділ інформації та зв`язків із громадськістю

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа